Goran_Ivankovic_Staresina1.jpg

Goran Ivanković - o autoru

Masonolog, Templar, pisac i pesnik

Srpski masonolog, informatičar, pesnik i pisac Goran Ivanković rođen je 1965. u Virovitici, a osnovnu i srednju školu je završio u Vukovaru. Ratni vihor ga je odneo do Vankuver (Kanada), gde i danas živi, sa suprugom Jovankom i ćerkama Nevenom i Draganom.

Svetlost je ugledao 2006. u "Capilano Lodge #164", gde je, između ostalih, obavljao i dužnost Starešine lože. Masonsko usavršavanje je nastavio u AASR (32 о), višim York stepenima (Starešina RA kapitela "North Vancouver King Solomon Chapter #16"; član "Composite Chapter #24 British Columbia"; član Cryptic Rite "Zaphon Council #8 North Vancouver" i Vitez Templar "Columbia Preceptory #34 North Vancouver"), kao i drugim masonskim redovima ("Order of the Secret Monitor of Canada", Allied Masonic Degrees of Canada "Dogwood Council #171", "York Rite College #44" i "Royal Ark Mariner Masons"). 

Tekstove sa masonskom tematikom je objavljivao u kanadskim i srpskim masonskim časopisima. Održao je više predavanja u ložama Amerike i Kanade, a svoju masonsku knjigu je predstavio i na promocijama u srpskim slobodnozidarskim radionicama. Prvu masonsku knjigu "Reč Iskona: Filozofija Slobodnih Zidara, Zakoni Koji Ima Vladaju i Masonske Legende" je objavio 2013., a njeno drugo izdanje 2015. godine. Nakon "Masonskih legendi" (2016) i "Misterija slobodnog zidarstva" (2017) najavljuje izlazak makar još nekoliko masonskih publikacija, kroz koje će svoje bogato iskustvo podeliti sa čitaocima u Srbiji. Skriveni smisao reči traži u masoneriji, ali i poeziji i književnosti. Objavio je 3 zbirke pesama ("Istina je svjetlo za one koji vide" - 2009; "Izvan opsega misli" - 2015; "Talog primordijalnih voda" - 2016) i dva romana ("Vukovarski dnevnik" - 2011; "Vukovarski vampir" - 2014). Uskoro se očekuju i njegovi novi lirski poduhvati... 

Kada ga zamole da se predstavi, zaćuti, zamisli se, i najčešće svoj "autoportret" oslika rečima mračnih boja: 
 Živim u slici materijalizovane ideje, 
ne mogu pobeći iz okvira svog. 
Klaustrofobičan vrištim u vlastitom telu 
kao odstreljen u planini zlatni jednorog.

kontakt: plavidunav65@gmail.com

Više informacija o Ivankovićevim knjigama:
Masonske legende

Misterije Slobodnog Zidarstva

Powered by WebExpress