Branko_Rogosic.jpg

BRANKO ROGOŠIĆ - o autoru

Pokretač i izdavač edicije "Masonerija u SrbijI" i promoter masonologije

Branko Rogošić, beogradski advokat i masonolog, je rođen 1966. u Beogradu, gde je završio Matematičku gimnaziju, studirao Fiziku na PMF i diplomirao i odslušao specijalističke studije iz notarijalnog prava na Pravnom fakultetu. 

Više od 30 godina se bavi publicistikom, tokom kojih je objavio preko 5000 tekstova u brojnim domaćim i inostranim glasilima. 10 godina je bio glavni urednik dva tiražna muzička časopisa (Rock Express i Metal Express). Napisao je i 10-ak knjiga, pretežno iz oblasti rock muzike. 

Proučavanjem različitih ezoteričnih oblasti bavi se već skoro tri decenije. Objavljivao je tekstove (i bio urednik) i u ovdašnjoj masonskoj periodici (Akacija, Sirijus, Mason, Ars Regia...). Objavio je 4 masonske knjige "Prva masonska loža u Srbiji Bajram beg" (2016), "Knez Mihailo i masoni" (2016), "Prvi srpski mason grof Gundulić"(2016) i "Pod znakom Plamene Zvezde" (2018) i priprema još nekoliko koje će objaviti u ediciji "Masonerija u Srbiji". 

Poslednjih deset godina aktivno istražuje istorijat srpskog slobodnog zidarstva i priprema opsežnu studiju "Misteriozna beogradska loža Ali Koč", koja će rasvetliti mnoge nepoznate činjenice o ovoj loži i orijentalnoj masoneriji u Srbiji. 

 Živi od reči i za reč.

kontakt:  advokatrogosic@gmail.com
www.facebook.com/branko.rogosic.7

Više informacija o Rogošićevim knjigama:
Prva masonska loža u Srbiji "Bajram beg"
Knez Mihailo i Masoni
Prvi srpski Mason grof Gundulić
Pod znakom Plamene Zvezde
Nova otkrića u istraživanju istorije srpske Masonerije
100 godina od osnivanja Velike Lože Srba, Hrvata i Slovenaca "Jugoslavija"

Neke od Rogošićevih radova možete pročitati na ovom sajtu:
Masonologija - nauka ili naučna disciplina?
Razvoj ljudskih prava u 21. veku, ili perfidno prikrivanje nastajanja novog društvenog poretka

ili na drugim sajtovima:
- Mistika i simbolika Akacije
- Kabala i Škotska Masonerija
- A SZERB ÉS A MAGYAR SZABADKŐMŰVESEK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK 275 ÉVE / 275 godina srpsko-mađarske masonske saradnje / 275 Years of Serbian-Hungarian Masonic Cooperation

Powered by WebExpress