11.jpg

"SLAVA ZNANJU" - elektronski bilten Masonske Duhovne Akademije Balkana

Naš mesečni bilten donosi vesti iz rada Akademije, ali i mnoge druge zanimljivosti iz svih sfera i segmenata Slobodnog Zidarstva, kako na Balkanu, tako i u svetu. Bilten je besplatan, i slobodno ga prosledite Braći, kao i svima onima za koje mislite da ih mogu zanimati ideje Slobodnog Zidarstva, koje u najkraćem predstavljamo kao "Sloboda - Jednakost - Bratstvo". Brojeve biltena možete naći na društvenim mrežama ili ih skinuti na ovoj stranici.

"Slava Znanju" je pozdrav koji je dekan Rogošić osmislio kao glavni interni korespondencijski pozdrav među članovima i polaznicima Akademije, inspirisan masonskim pozdravom "Slava Radu", koji je posebno važan na Pomoćničkom stepenu. Smatrali smo da je to i odlično ime za naš časopis u čijoj Gradnji učestvuju ne samo profesori, već i polaznici Akademije.

Kontakt: m.d.akademija.b.rogosic@gmail.com

SLAVA ZNANJU No. 001, decembar 2019: prvi broj biltena možete preuzeti OVDE.
Iz sadržaja: "Čuvar istine" - masonska novela Jordana Đevića; Sova - prenosnik informacija između dva sveta, Masonski Hram u Vršcu, Filozofija modernog Slobodnog Zidarstva i "Time Management", Quatuor Coronati u Sremskoj Mitrovici, Tri Velika Svetla, Hram Kralja Solomona, impresije polaznika prvog seminara o Akademiji i načinu rada; Rečnik masonskih skraćenica; Brat Dimitrije Putniković, autor poslovice "Nije znanje - Znanje znati, već je znanje - Znanje dati"; Atipičan prilaz temi simbolike masonskih alata;  Srpska Masonska Enciklopedija (SME) Branka Rogošića, Ruski emigranti Masoni u Kraljevini Jugoslaviji, Templarska dobročinstva, 3 značajna jubileja u VNLS, Naši Luftoni, TV dokumentarci o Masoneriji kod nas i u inostranstvu, Ko su to "Beli Masoni"? i još mnogo toga drugog. Elektronsko izdanje ima 48 stranica A4 formata u koloru. Možete poručiti i štampano izdanje sa 160 crno-belih stranica A5 formata i kolor plastificiranim koricama. Tiraž je ograničen, pa požurite!
__________________________________________Powered by WebExpress