OBJAVLJENE KNJIGE - Katalog

Predstavljamo vam knjige iz edicija "Masonerija u Srbiji", "Izgubljena Reč", "Bratski Lanac" i "Slobodnozidarska raskršća" - knjige koje pomeraju granice saznanja o Kraljevskoj Umetnosti! Tu su od novembra 2019. i knjige iz edicije Masonske Duhovne Akademije Balkana, koje upotpunjuju ponudu odgovora na sva pitanja koja imate o Slobodnom Zidarstvu, Knjige se ne nalaze u knjižarskoj distribuciji i možete ih poručiti jedino direktno od izdavača, preko ovog sajta, ili ih kupiti na mestima gde se i inače srećemo. Štampane su u malim tiražima i sigurno se neće pojaviti na Top-Listama najprodavanijih knjiga kojima vladaju voditeljke sa ružičastih televizija i "novinarke" iz žute štampe. Ove knjige su namenjene mudrima, a takvih u našoj zemlji, na žalost, nikad nije bilo mnogo... Ali ih je uvek i bilo. Priključite im se. Čitajte. Saznajte. Ne dopustite da vas lažu.

KOMPLETAN POPIS SVIH KNJIGA KOJE SMO OBJAVILI - MOŽETE NAĆI OVDE.
Bajram_beg_knjiga.jpg

Prva masonska loža u Srbiji "Bajram beg"

autor: Branko Rogošić
Masonerija u Srbiji, I kolo, knjiga 1

O prvoj loži se do danas nije skoro ništa znalo, pa čak ni njeno ime. Masonski istoričar Rogošić ga je otkrio, ali tokom istraživanja naišao i na ozbiljne indicije da je najverovatnije samo reč o "masonskoj legendi", tj. da ova loža nije ni postojala!

2.000,00 RSD

Detaljnije
Knez_Mihailo_knjiga.jpg

Knez Mihailo i Masoni


autor: Branko Rogošić
Masonerija u Srbiji, I kolo, knj. 2

Knez Mihailo nije bio Mason, ali je bio okružen Slobodnim Zidarima, a to može da bude opasno... Novootkriveni podaci koji su promakli "zvaničnim istoričarima" će možda najzad pomoći u razotkrivanju pozadine atentata na velikog srpskog vladara.

2.000,00 RSD

Detaljnije
Grof_Gundulic_knjiga.jpg

Prvi srpski Mason grof Gundulić

autor: Branko Rogošić
Masonerija u Srbiji, I kolo, knj. 3

On je bio prvi Srbin koji je zakoračio na Put koji nam je obeležen, a mi do danas o njemu nismo znali baš ništa. Gundulić je bio doktor nauka, biskup, apostolski vikar, pisac, Tevtonski vitez, diplomata... i jedan od vodećih masona svog doba.

2.500,00 RSD

Detaljnije
Masonske_legende_knjiga.jpg

Masonske legende


autor: Goran Ivanković
Masonerija u Srbiji, I kolo, knj. 4

Da li je Hiram bio prvi Arhitekta ili je to bio Enoh? Da li su Četvorica krunisanih bili deo tajne organizacije? Kakva je uloga Templara u razvoju Masonerije? Da li su Iluminati umešani u Sarajevski atentat? Novi pristup tumačenju masonskih legendi. PRODATO

Detaljnije
Dositej_knjiga.jpg

O Dositejevom Masonstvu

autor: Branko Rogošić
Masonerija u Srbiji, II kolo, knj. 5

Već 150 godina srpski Masoni smatraju Dositeja za svog Brata, ali i neuspešno tragaju za bilo kakvim dokazom njegovog Masonstva. Nakon 20 godina istraživanja, pregleda inostranih arhiva, spiskova Masona i dr, Rogošić objavljuje sve što je pronašao. Pored podataka iz prošlosti, knjiga donosi i zapise i fotografije o sadašnjosti...

3.000,00 RSD

Detaljnije
SPC_knjiga.jpg

Srpska crkvena elita u SZ i RC ložama 18.veka

autor: Branko Rogošić 
Masonerija u Srbiji, II kolo, knj. 6

Do danas nepoznati podaci da su vodeći episkopi SPC bili ne samo Masoni, već i rozenkrojceri, kao i njihovo sinhronizovano delovanje na Temišvarskom saboru, bacaju sasvim novo svetlo na nastanak Srpskog nacionalnog preporoda, ali i celokupnu istoriju Srbije. Knjiga donosi i nepoznate podatke o brojnim Srbima Masonima u ložama na tlu današnje Rumunije

3.000,00 RSD

Detaljnije
Misterije_SZ_knjiga.jpg

Misterije Slobodnog Zidarstva

autor: Goran Ivanković
Masonerija u Srbiji, II kolo, knj. 8

Ivanković u svojoj trećoj masonološkoj knjizi istražuje "večne" teme - korene nastanka slobodnozidarskog bratstva i duboku filozofsku simboliku i mistiku masonskih rituala. Tu je i prevod ključnih delova Anderson-ove Konstitucije, kao i Drevnih Međaša, što knjigu profesora MDAB čini ne samo zanimljivom nego i vrlo korisnom. PRODATO

Detaljnije
Bratstvo_Svetlosti_knjiga.jpg

Bratstvo Svetlosti i Mesta Moći Evrope

autor: Slobodan Škrbić
Masonerija u Srbiji, III kolo, knj 10

Analizirajući arhitektonsku struk-turu poznatih katedrala (od Pariza do Roslina), i pritom pojašnja-vajući duhovne obrede Bratstva Svetlosti preko herme-tičkih mudrosti Egipta, Indije, Kabale i evropskog gnosticizma, Škrbić po ko zna koji put naglašava da Slobodno Zidarstvo u sebi krije mnogo više no što prosečni Masoni mogu da pretpostave.

2.000,00 RSD

Detaljnije
Price_slobodnih_ljudi_knjiga.jpg

Priče slobodnih ljudi


Autor: Jordan Đević
Masonerija u Srbiji, III kolo, knj. 11

"Priče slobodnih ljudi" su ne samo prva knjiga srpske masonske književnosti, već istovremeno i masonski ritual viših stepena, duhovno hodočašće u potrazi za iskupljenjem greha, ali i psiho-terapija za one koji pritisnuti životnim iskušenjima polako gube nadu i spuštaju, pre vremena, mač na zemlju. Možda najbolja "pripremna knjiga" za kandidate.

2.000,00 RSD

Detaljnije
Ptah_knjiga.jpg

Ptahovi graditelji


Autor: Bojan Timotijević 
Masonerija u Srbiji, IV kolo, k. 13 

Timotijevićevi "Ptahovi graditelji" prikazuju neprekinuti tok znanja, gde je Egipat izvor i ishodište, kojem se današnji inicijati vraćaju kako bi spoznali suštinu Univer-zuma. Slobodni Zidari takođe, i sasvim logično i očekivano, baštine staroegipatsku mistiku i tradiciju, koja je na manje ili više vidljiv način inkorporirna u različite masonske obrede.

1.200,00 RSD

Detaljnije
Eg_Mas_knjiga.jpg

Egipatska Masonerija


Autor: Bojan Timotijević 
Masonerija u Srbiji, IV kolo, knj 14

"Egipatska Masonerija" je faktički nastavak knjige "Ptahovi gra-ditelji", sa kojom Bojan zao-kružuje priču o drevnom Egiptu. Da bi pojasnio suštinu drevnih egipatskih misterija, Timotijević nas u drugom delu ove knjige vodi kroz 99 stepenova Obreda Memfisa i Mizraima, od Učenika do Stvarnog i Skrivenog Poglavara svih Redova. Poznajete "klasično" SZ? Upoznajte i ezoterično!

1.200,00 RSD

Detaljnije
Kabala_knjiga.jpg

Kabala i Škotska Masonerija

autor: Slobodan Škrbić
Masonerija u Srbiji, IV kolo, knj 15

Hebrejska mistična doktrina koja otkriva prave biblijske kodove već vekovima nadahnjuje tragače za Znanjem. Slobodno Zidarstvo ima svoje korene u Kabali, kojoj zahvaljuje za dobar deo svoje simbolike i filozofije. Škrbić pojašnjava šta je to Kabala, i kako je povezana sa Škotskom Masonerijom, i svakim od njena 33. stepena. Još jedna magična Škrbićeva knjiga!

3.000,00 RSD

Detaljnije
Powered by WebExpress