OBJAVLJENE KNJIGE - Katalog

Predstavljamo vam knjige iz edicija "Masonerija u Srbiji", "Izgubljena Reč" i "Bratski Lanac" - knjige koje pomeraju granice saznanja o Kraljevskoj Umetnosti! Knjige se ne nalaze u knjižarskoj distribuciji i možete ih poručiti jedino od izdavača, ili sačekati kraj oktobra i Sajam knjiga. Štampane su u malim tiražima i sigurno se neće pojaviti na Top-Listama najprodavanijih knjiga kojima vladaju voditeljke sa ružičastih televizija i "novinarke" iz žute štampe. Ove knjige su namenjene mudrima, a takvih u našoj zemlji, na žalost, nikad nije bilo mnogo...
Bajram_beg_knjiga.jpg

Prva masonska loža u Srbiji "Bajram beg"

autor: Branko Rogošić
Masonerija u Srbiji, I kolo, knjiga 1

O prvoj loži se do danas nije skoro ništa znalo, pa čak ni njeno ime. Rogošić ga je otkrio, ali tokom istraživanja naišao i na ozbiljne indicije da je najverovatnije samo reč o "masonskoj legendi", tj. da ova loža nije ni postojala!

1.000,00 RSD

-20%

800,00 RSD

Detaljnije
Knez_Mihailo_knjiga.jpg

Knez Mihailo i Masoni


autor: Branko Rogošić
Masonerija u Srbiji, I kolo, knj. 2

Knez Mihailo nije bio Mason, ali je bio okružen Slobodnim Zidarima, a to može da bude opasno... Novootkriveni podaci koji su promakli "zvaničnim istoričarima" će možda najzad pomoći u razotkrivanju pozadine atentata na velikog srpskog vladara.

1.000,00 RSD

-20%

800,00 RSD

Detaljnije
Grof_Gundulic_knjiga.jpg

Prvi srpski Mason grof Gundulić

autor: Branko Rogošić
Masonerija u Srbiji, I kolo, knj. 3

On je bio prvi Srbin koji je zakoračio na Put koji nam je obeležen, a mi do danas o njemu nismo znali baš ništa. Gundulić je bio doktor nauka, biskup, apostolski vikar, pisac, Tevtonski vitez, diplomata... i jedan od vodećih masona svog doba.

1.250,00 RSD

-20%

1.000,00 RSD

Detaljnije
Masonske_legende_knjiga.jpg

Masonske legende


autor: Goran Ivanković
Masonerija u Srbiji, I kolo, knj. 4

Da li je Hiram bio prvi Arhitekta ili je to bio Enoh? Da li su Četvorica krunisanih bili deo tajne organizacije? Kakva je uloga Templara u razvoju Masonerije? Da li su Iluminati umešani u Sarajevski atentat? Novi pristup tumačenju masonskih legendi.

1.000,00 RSD

-20%

800,00 RSD

Detaljnije
Prvi_Srbi_Masoni_1.jpg

Prvi Srbi Masoni, 1.deo

USKORO
autor: Branko Rogošić
Masonerija u Srbiji, II kolo, knj. 5
 
U ovoj trotomnoj studiji će prvi put biti objavljen celokupan spisak (sa iscrpnim biografijama) 100-nak Srba masona među kojima su bili hrabri feldmaršali, poznati naučnici, uticajni pravoslavni i katolički sveštenici, filozofi, prosvetitelji, ali i zaverenici, ustanici... - jednom rečju cvet tadašnjeg srpstva koje je živelo u Austrijskoj i Otomanskoj imperiji.

Prvi_Srbi_Masoni_2.jpg

Prvi Srbi Masoni, 2. deo


USKORO
autor: Branko Rogošić
Masonerija u Srbiji, II kolo, knj. 6

U PRIPREMI - izlazak knjige se očekuje do kraja 2019.

Srbi Masoni u ložama na teritoriji današnje Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Prvi_Srbi_Masoni_3.jpg

Prvi Srbi Masoni, 3.deo


USKORO
autor: Branko Rogošić
Masonerija u Srbiji, II kolo, knj. 7

U PRIPREMI - izlazak se očekuje do kraja 2019.

Srbi Masoni u ložama na teritoriji današnje Francuske, Rusije, Nemačke, Poljske, Crne Gore, Srbije, Amerike...

Misterije_SZ_knjiga.jpg

Misterije Slobodnog Zidarstva


autor: Goran Ivanković
Masonerija u Srbiji, II kolo, knj. 8

Ivanković u svojoj trećoj masonološkoj knjizi istražuje "večne" teme - korene nastanka slobodnozidarskog bratstva i duboku filozofsku simboliku i mistiku masonskih rituala.

1.000,00 RSD

-20%

800,00 RSD

Detaljnije
33_stepenika_knjiga.jpg

33 stepenika ŠRDP


autor: Slobodan Škrbić
Masonerija u Srbiji, III kolo, knjiga 9 (3x3) - USKORO

Pojašnjenja značaja i simbolike za svaki od 33 "škotska" stepena, kao i kompletna podloga potrebna za razumevanje moralno - meta-fizičkog sistema ovog najdrama-tičnijeg i najlepšeg masonskog rituala. Verovatno najznačajnija srpska masonska knjiga svih vremena, koju prate i 33 fantastične Škrbićeve ilustracije.

33_limited1.jpg

33 stepenika ŠRDP specijalno izdanje


autor: Slobodan Škrbić 
III kolo, knjiga 9a (99 primeraka)
USKORO

Tiraž ograničen na samo 99 primeraka, tvrde korice, bonus materijal: Ritual Masonske Sahrane ŠRDP, ručno numerisano zlatnim mastilom sa upisanim imenom vlasnika (samo za Masone, ovu knjigu ne mogu poručiti profani). REZERVIŠITE SVOM PRIMERAK.

Bratstvo_Svetlosti_knjiga.jpg

Bratstvo Svetlosti i Mesta Moći Evrope

autor: Slobodan Škrbić
Masonerija u Srbiji, III kolo, knj 10

Analizirajući arhitektonsku struk-turu poznatih evropskih katedrala (od Pariza do Roslina), i pritom pojašnjavajući duhovne obrede Bratstva Svetlosti preko herme-tičkih mudrosti Egipta, Indije, Kabale i evropskog gnosticizma, Škrbić po ko zna koji put naglašava da Slobodno Zidarstvo u sebi krije mnogo više no što prosečni Masoni mogu da pretpostave.

1.000,00 RSD

-20%

800,00 RSD

Detaljnije
BS_limited.jpg

Bratstvo Svetlosti specijalno izdanje


autor: Slobodan Škrbić 
III kolo, knjiga 10a (27 primeraka)
RASPRODATO

Tiraž ograničen na samo 27 (3x9) primeraka  štampanih u koloru, sa oko 140 fotografija i ilustracija u boji, što omogućuje maksimalno razumevanje sadržaja knjige pos-većene ovom drevnom Bratstvu. Ručno numerisano zlatnim mastilom sa upisanim imenom vlasnika (samo za Masone). 

Powered by WebExpress