RIZNICA

U ovoj rubrici ćemo objavljivati različita promišljanja o Slobodnom Zidarstvu, kao i određene zanimljive delove knjiga iz naše edicije. Takođe, u Riznicu ćemo smeštati i manje aktuelne rubrike sa naslovne strane, tako da će ova stranica (tj. rubrika) vremenom stvarno postati prava riznica zanimljivosti vezanih za Masoneriju u Srbiji.
Ova stranica je otvorena za vaše autorske priloge, razmišljanja, prikaze knjiga i sl. Jedino je bitno da ne budu standardni, tj. već viđeni - već da promatraju Slobodno Zidarstvo iz neobičnog rakursa.
plakat1.jpg

Masonerija i fudbal: ili kako je sprečeno falsifikovanje srpske masonske istorije

Na žalost, umesto da proslava 100 godina od osnivanja Velike Lože Srba, Hrvata i Slovenaca "Jugoslavija" bude trenutak kada ćemo glorifikovati sva dostignuća prethodnih generacija srpskih Slobodnih Zidara, ova proslava se izrodila u omalovažavanje njihovog doprinosa našoj Gradnji, u čemu su posebno prednjačili Masoni iz Nemačlke, Hrvatske i Slovenije.  Vvi poslednji, sa Balkana, su se na sve načine trudili da izbegnu svako pominjanje i same reči "Jugoslavija", iako je to bilo ime Velike Lože čija 100-godišnjica se slavila?! Da sve bude čudnije, ali i neprijatnije, srpski Masoni (oni iz tkzv. "regularnog" korpusa) su na to ćutali, i u sred Beograda dozvolili ponašanje gostiju koje su mnogi okarakterisali kao, u najmanju ruku - uvredljivo! No, objavljena je knjiga "Masonerija i fudbal" u kojoj je sve to zabeleženo, pa na taj način sprečeno, ili makar znatno otežano, falsifikovanje srpske masonske istorije, što je očito cilj nekim centrima moći

Pročitaj više
mason_darwinism.jpg

RAZVOJ LJUDSKIH PRAVA U 21. VEKU, ILI PERFIDNO PRIKRIVANJE NASTAJANJA NOVOG DRUŠTVENOG PORETKA - Branko Rogošić

Evo jednog razmišljanja koje je 2014. objavljeno u Sirijusu. Šta znače pojmovi plutokratija, prekarijat, kako se stvara novo svetsko plemstvo, da li je Novi Svetski Poredak već nastupio samo nas o tome nisu obavestili... Ovo su pitanja koja moraju brinuti razmišljajuće ljude iz malih zemalja poput Srbije. Kako se snaći u svemu ovome i šta "prosečan balkanski Mason" mora da shvati da bi obezbedio opstanak svojoj porodici. Tekst je i dalje više nego aktuelan...

Pročitaj više
Kecelja_Jordan_Pismo.jpg

PISMO BRATU NIKOLI - Jordan Đević (iz knjige "Priče slobodnih ljudi")

Verovatno najpoznatija Đevićeva priča, logično, našla je svoje mesto i u njegovoj prvoj knjizi "Priče slobodnih ljudi" koja je urpavo objavljena u ediciji "Masonerija u Srbiji". Proverite zašto su mnogi ozbiljni i "čvrsti" muškarci pustili tvrdu masonsku suzu čitajući ovu novelu...

Kao i sve druge Đevićeve priče, i ovu treba čitati uz određenu muziku koju ovaj srpski muzičar i nemački mason stvara iz srca. Objavljujemo i link ka pesmi koja će vam upotpuniti ugođaj, jer... "neka našu gradnju lepota upotpuni - muzikom!"

Pročitaj više
atentat.jpg

KO JE UBIO KNEZA MIHAILA? - Branko Rogošić (iz knjige "Knez Mihailo i Masoni"

Ni 150 godina nakon atentata na kneza Mihaila još uvek nije razjašnjeno ko je i zašto organizovao ubistvo velikog srpskog vladara. Po novopronađenim čvrstim dokazima u pripremnim radnjama je učestvovao jedan beogradski mason, pruski baron i diplomata, revolucionar i pustolov - Ludvig fon Zabart. Takođe, po novopronađenim izvorima moguće je da su i sami atentatori bili Masoni, kao i još nekoliko sa njima blisko povezanih Srba. Kada na to dodamo i nekoliko inostranih političara, takođe Slobodnih Zidara, koji su - čini se, takođe imali određenog učešća u ubistvu koje je promenilo tok srpske istorije, dugogodišnja hipoteza (koja se predstavljala kao "istina") - da je knez Mihailo bio Mason, postaje veoma teško održiva.

U ovom insertu iz Rogošićeve knjige "Knez Mihailo i Masoni" prezentujemo jedan segment života misterioznog pruskog barona, što nam daje mogućnost da na celovitiji način sagledamo početnu fazu razvoja Slobodnog Zidarstva u našoj zemlji.

Pročitaj više
Powered by WebExpress