Price_slobodnih_ljudi.jpg

Jordan Đević - Priče slobodnih ljudi

EDICIJA: Masonerija u Srbiji, kolo III, knjiga 11 
NASLOV: Priče slobodnih ljudi: masonske i templarske novele sa Puta koji nam je obeležen 
AUTOR: Jordan Đević  
DATUM IZDAVANJA: januar 2017 
ISBN: 978-86-919681-4-4 
OBIM I POVEZ: 188 strana, meki povez 
CENA: 2000 dinara 


PRVA KNJIGA SRPSKE MASONSKE KNJIŽEVNOSTI

Najbolji kompozitori se raspoznaju po tome što se igraju tonovima, ne priznajući kruta teorijska pravila i granice žanrova. Kao što u svojoj muzici kombinuje srpsku tradiciju sa tangom, salsom, bluzom, džezom, pa i trip-hopom, kao što zvuke svoje dugmetare propušta kroz wah-wah i druge efekte, Đević tako čini i sa rečima. Njegove priče su zasebne, a opet povezane. Radnja se dešava od roga Južne Afrike do Lazarevca, od dvoraca Alhambre do zapišanih bečkih podruma... Vremenski okvir je takođe razbijen: u njegovim pričama ćete osetiti miris spaljenog tela na srednjevekovnoj lomači, ustajali vazduh potkrovlja jedne starice u Čikagu 70-ih godina prošlog veka, ali i opijajući miris jutarnjeg espresa u modernom evropskom kafeu. 

Nemački mason i poznati muzičar Jordan Đević kroz 19 emotivnih masonskih novela i dve pesme, svojim retkim darom budi ono najbolje u nama, onu dečačku i najneviniju dobrotu, sa kojom smo ulazili u masonsko Bratstvo, i koju smo, možda, koračajući Putem koji nam je obeležen, pomalo nehotice zaboravili. 

"Priče slobodnih ljudi" su ne samo prva knjiga srpske masonske književnosti, već istovremeno i masonski ritual viših stepena, duhovno hodočašće u potrazi za iskupljenjem greha, ali i psiho-terapija za one koji pritisnuti životnim iskušenjima polako gube nadu i spuštaju, pre vremena, mač na zemlju.

Kao ilustraciju Đevićevog stvaralaštva, priču "Pismo Bratu Nikoli" možete pročitati na našem sajtu.

poručivanje na: advokatrogosic@gmail.com, u inbox na FB stranici Branka Rogošića ili preko KONTAKT stranice

Powered by WebExpress