TKU1-Istorija.jpg

UVOD U OPŠTU I BALKANSKU ISTORIJU SZ - Branko Rogošić

AUTOR: Branko Rogošić, dekan MDAB 
NASLOV: Uvod u opštu i balkansku istoriju Slobodnog Zidarstva
DATUM IZDAVANJA: novembar 2019 
CENA: ne nalazi se u javnoj prodaji 

(priručnik namenjen polaznicima seminara "Tajna Kraljevske Umetnosti" (bazični nivo) i polaznicima prve godine Osnovnih studija masonologije)

Kao i drugi udžbenici i priručnici namenjeni polaznicima naših seminara, i ovaj se ne može samostalno kupiti, jer se ne nalazi, niti će se nalaziti u slobodnoj prodaji, što ga već od trenutka izdavanja čini raritetnom publikacijom. Oni koji žele da ga nabave, imaju mogućnost da upišu ovaj seminar (što ih nikako ne obavezuje da ga i završe, odnosno aktivno participiraju u njemu - jer je to njihova slobodna volja), pa će ga dobiti zajedno sa ostalim materijalima. Jedinu mogućnost da ga nabave (ali u kompletu sa ostalim udžbenicima za ovaj seminar) imaće polaznici drugih kurseva, seminara i obrazovnih programa Akademije, koji iz nekog razloga ne mogu da pohađaju ovaj seminar, a žele da ove knjige ipak imaju. Takvi će znati kome i kako da se jave radi realizacije kupovine.

Prijavite se na seminar (otvoren je za sve, i za Masone i one koji to nisu) preko zvaničnog e-maila Akademije: m.d.akademija.b.rogosic@gmail.com ili na druge kontakte date na kraju ove stranice.Primećujete da ove publikacije nemaju svoj CIP i ISBN zapis, kao ostale publikacije u izdanju Rogošića. Nismo želeli da ih učinimo dostupnim javnosti, već isključivo polaznicima ovog seminara, pa ćete ih moći naći samo u jednoj jedinoj biblioteci na svetu, koju smatramo "masonskom riznicom", jer su u nju i predratni srpski Masoni pohranjivali svoje biblioteke, pa smo i mi jedan primerak pohranili tamo, za generacije iz budućnosti.

Svi udžbenici su po obimu prilagođeni realnim mogućnostima današnjeg zaposlenog čoveka da se posveti izučavanju Slobodnog Zidarstva, i na precizan način "izvlače suštinu suštine" iz određene oblasti kojom se bave. Naslovne strane udžbenika su ulepšane originalnim crtežima rektora MDAB Slobodana Škrbića.

Ako je Br:. Sreten J. Stojković utemeljio modernu srpsku masonsku istoriju, ako ju je Br:. Zoran D. Nenezić dopunio i približio najširim slojevima, onda je treći stub srpske masonske istoriografije Br:. Branko D. Rogošić koji je ispravio mnogo šta iz opusa prethodne dvojice i za poslednjih 5 godina otkrio više o istoriji Masonerije na Balkanu nego svi koji su pokušavali da se bave ovom materijom u poslednje 3 decenije - zajedno. Rogošić je najavio i brojne buduće knjige, jer je u posedu građe koja baca sasvim drugačije svetlo na ovu temu, pa će već dovoljno  (ali i neočekivano za mnoge) revidirana masonska istorija biti i dodatno ispravljena i upodobljena sa Istinom, a ne sazdana na mitovima i greškama, kako je to prečesto bivalo. "Imamo pravo na Istinu, pa ma kakva ona bila" - je moto Rogošićevog rada u osnovnoj oblasti njegovog naučnog istaživanja i interesovanja. Ovim udžbenikom je približio osnovne postavke nove, revidirane i ispravljene istorije u kojoj se mnogi koje smo svojatali (Vuk, Njegoš, Tito, Knez Mihailo...) neće više pominjati kao Masoni. Ali zato mnogi koji su to bili itekako hoće. Saznaćemo u kojoj meri (a ona je ogromna) su domaće i strane službe bezbednosti (čitaj - špijuni) učestvovali u stvaranju moderne srpske Masonerije i još mnogo toga što nam na prvu loptu neće biti prijatno da "progutamo", ali ćemo posle toga, kada prihvatimo Istinu, hladnije glave donositi odluke u sadašnjosti, mnogo bolje razumeti Masoneriju i možda je i bolje organizovati. Ovaj udžbenik je napisao onaj kome je to bilo suđeno i namenjeno...

Iako je sadržaj udžbenika deo masonske tajne Akademije, koje otkrivamo samo polaznicima, evo i kratkog pregleda poglavlja u udžbeniku:
- Učiteljica života (i Zanata)
- Mašta, legende i premalo činjenica
- Opšta masonska istorija ili šta se dešavalo u svetu
- Balkanska masonska saga 1742-2019
- Preporučena literatura  

Kao dodatnu ilustraciju sadržaja udžbenika, evo početnog pasusa koji otvara knjigu:
"...Put koji nam je obeležen, na koji smo stupili nakon što nam je na inicijaciji skinut povez sa očiju je (pre)često trnovit i prepun prepreka. Koliko bi nam bilo lakše kada bi znali šta nas sve čeka iza naredne krivine... Veoma često se odgovori na pitanja o budućnosti kriju upravo u prošlosti, jer se u Masoneriji situacije često ponavljaju, a neki naoko nevažni događaji iz bliže, pa i dalje prošlosti, itekako određuju sadašnjicu. Zato je, u najmanju ruku, neodgovorno, pa i neozbiljno javno iznositi stavove tipa: "ma šta ima veze šta je nekada bilo, nas zanima bolje sutra, čemu naklapanja o prošlosti kada svi treba da se zajedno okrenemo budućnosti" – a upravo to se sve češće pojavljuje na društvenim mrežema ili u direktnom razgovoru Braće...".

DRUGE KNJIGE BRANKA ROGOŠIĆA: 
1) Prva masonska loža u Srbiji "Bajram beg": istorijske kontroverze i nove činjenice o rađanju slobodnog zidarstva na tlu Srbije (2016) 
2) Knez Mihailo i Masoni: nove činjenice o učešću slobodnih zidara u bunama, zaverama i ubistvu srpskog vladara (2016) 
3) Prvi srpski mason grof Gundulić (1711-1774): Veliki Majstor prve slobodnozidarske lože u Habzburškoj monarhiji "Aux trois Canons" u Beču (2016) 
4) Akacija br. 1, 2, 3 i 4 (2012-2017); (2018) 
5) Akacija br. 5 (2018) 
6) Pod znakom "Plamene Zvezde": Masonerija – tajna buržoaska mistična organizacija; reprint prvog feljtona o Slobodnom Zidarstvu objavljenog u Titovoj Jugoslaviji (u sarajevskom "Oslobođenju" 1959. godine), sa dopunama, pojašnjenjima i dodatnim informacijama (2018) 
7) Nova otkrića u istraživanju istorije srpske Masonerije: Novopronađene informacije o ložama na teritoriji Srbije i Jugoslavije od 1790. do 1940. godine, sa kritičkim osvrtom na današnji trenutak (2019) 
8) 100 godina od osnivanja Velike Lože Srba, Hrvata i Slovenaca "Jugoslavija": sa posebnim osvrtom na komplikovanu problematiku srpsko-hrvatskih masonskih odnosa 1919-2019 (2019) 
9) Albert Pajk – MORAL I DOGMA Drevnog i Prihvaćenog Škotskog Reda Masonerije, novi i osavremenjeni prevod originalnog teksta iz 1871., ilustrovano izdanje sa pojašnjenjima i komentarima, I deo – broširano (2019) 
9a) Albert Pajk – MORAL I DOGMA DPŠR Masonerije, – limitirano prošireno izdanje, tvrdi povez (2019) 
10) Uvod u opštu i balkansku istoriju Slobodnog Zidarstva (2019) 
11) Osnovi masonskog prava (2019) 
12) Unutrašnja organizacija Velikih Loža (2019)


*  *  *  *  *  *  *  *

SVE INFORMACIJE O AKADEMIJI - MDAB MOŽETE DOBITI PREKO OVIH KONTAKATA: 
Dekan Rogošić će odgovoriti na sva vaša pitanja, dok profesori nemaju takvu obavezu (osim odgovora a pitanja polaznika seminara), pa se potrudite da im postavite pitanja samo iz dole pomenutih oblasti.

dekan Dr Branko Rogošić (sva pitanja o radu Akademije, od upisa, cena, pa do sticanja diploma na doktorskim studijama, donacijama, nabavci knjiga - bukvalno sve): 
m.d.akademija.b.rogosic@gmail.com - zvanični email Akadenije; 
advokatrogosic@gmail.com - privatni Rogošićev e-mail; 
porukom u inbox FB profila Branka Rogošića (klikni na link);
porukom u inbox zvanične FB stranice Akademije (klikni na link);
preko kontakt stranice ovog sajta (klikni na link).

rektor Dr Slobodan Škrbić (sva pitanja o nastavi, sadržaju svih predmeta i sl.):
m.d.akademija.b.skrbic@gmail.com - Škrbićev "akademski" e-mail;
porukom u inbox FB profila Slobodana Škrbića (klikni na link).

prvi prorektor Dr Zoran Totić (sva pitanja o nastavi, sadržaju Totićevih predmeta i Škotskom Redu):
m.d.akademija.z.totic@gmail.com - Totićev "akademski" e-mail;
porukom u inbox FB profila Zorana Totića (klikni na link).

profesor Dr Goran Ivanković (sva pitanja o njegovim predmetima, kanadskoj Masoneriji i York Redu):
goranivankovic1965@gmail.com - Ivankovićev stalni e-mail;
porukom u inbox FB profila Gorana Ivankovića (klikni na link).

profesor Dr Jordan Đević (sva pitanja o masonskoj književnosti, njegovim predmetima i Švedskom Obredu):
m.d.akademija.j.djevic@gmail.com - Đevićev "akademski" e-mail;
porukom u inbox FB profila Jordana Đevića (klikni na link). 

Powered by WebExpress