Totic_4.jpg

ZORAN TOTIĆ - o autoru

Vredni organizator masonskih tribina i plodni masonski pisac

Neumorni Zoran Totić - pored toga što organizuje masonske tribine (na kojima se predstavljaju masonske kniige) po celoj zemlji, uspeva i da piše i samostalno objavljuje značajne knjige koje govore o našoj generaciji srpskih Masona. Do sada je samostalno objavio 3 knjige, od kojih je u ediciji "Masonerija u Srbiji" reizdata prva - "Masonsko venčanje", a uskoro ćemo objaviti i naredne dve - "Večni Istok" i "Simbolika brojeva u Slobodnom Zidarstvu". Totić radi na svojoj četvrtoj knjizi... i kako stvari stoje, od njega tek možemo da očekujemo značajne masonske publikacije.

Evo i biografskih podataka...

Zoran B. Totić, diplomirani mašinski inženjer i masonolog, rođen je 1962. u Beogradu, gde je završio osnovnu školu, VII beogradsku gimnaziju i Mašinski fakultet. U profanoj karijeri radio je kao odgovorni projektant, odgovorni izvođač radova, stručni nadzor, vođa komisije za tehničke preglede objekata u procesnoj, gasarskoj i termo-tehničkoj oblasti. Dve godine je proveo na radu u Ruskoj federaciji, na poslovima direktora metalnih konstrukcija, cevovoda, vodovoda, kanalizacije, grejanja i betonskih radova na četiri gradilišta, rekonstrukciji rafinerije nafte "Antipinski zavodi" u Tjumenu, izradi objekata na flotaciji zlatne rude u Magadanu i dve naftne pretakačke stanice na naftovodu Tajšet – Kujumba u Tunguskoj oblasti, Karasnojarski kraj. Trenutno radi na poslovima pribavljanja građevinskih i upotrebnih dozvola, legalizaciji bespravno podignutih objekata i pružanju inženjering usluga, projektovanju i izvođenju raznih objekata u procesnoj, termotehničkoj i gasnoj industriji. 

U Masoneriju je primljen 2004. godine, i od tada je obavljao niz dužnosti u okviru svoje matične Lože "Sloboda", Lože "Sveti Sava" i u okviru Velike Nacionalne Lože Srbije. Aktivan je u organizovanju profanih književnih skupova Braće iz različitih Obedijencija. Pored 3 objavljene knjige, objavljivao je i masonske članke u slobodnozidarskim časopisima "Akacija" i "Sirijus". 

Živi i radi u Beogradu. Oženjen je i ponosni je otac jedne divne i za muzičku umetnost izuzetno talentovane ćerke. 
kontakt sa autorom: zis.totic@gmail.com 
Više informacija o knjigama Zorana Totića:
"Masonsko Venčanje: zapisi i sećanja iz istorije srpskog Slobodnog Zidarstva sa početka 21. veka"
"Večni Istok: Masonski zapisi o najvažnijim događajima iz novije istorije srpskog Slobodnog Zidarstva"
"Simbolika brojeva u Slobodnom Zidarstvu" (uskoro)

Powered by WebExpress