Vecni_Istok_mala.jpg

Zoran Totić - Večni Istok

EDICIJA: Masonerija u Srbiji, kolo VI, knjiga 21
NASLOV: VEČNI ISTOK: Masonski zapisi o najvažnijim događajima iz novije istorije srpskog Slobodnog Zidarstva
AUTOR: Zoran Totić
DATUM IZDAVANJA: mart 2019 
ISBN: 978-86-900835-2-7
OBIM I POVEZ: 188 strana, meki povez
CENA: 1500 dinara


SRPSKA MASONSKA MEMOARISTIKA
Odlazak na krajnji istok sveta, u predaleki Sibir, bio je povod da autor knjige sumira neke stvari u svom dosadašnjem životu, a posebno najvažnije masonsko-filozofske teme, među kojima je na prvom mestu put ka Večnom Istoku, gde ćemo se svi jednog dana okupiti u Velikoj Nebeskoj Loži.

Toticeva Loža "Sloboda" je bila u centru nekih od najzanimljivijih masonskih zbivanja u prvoj deceniji 21. veka, i neka dešavanja u ovoj loži u mnogome govore o tendencijama i trendovima u celokupnoj (razjedinjenoj) srpskoj Masoneriji.

Autor ove knjige je "iz prvog reda" gledao nekoliko cepanja VNLJ (zatim VNLSiCG, pa VNLS), prelaske u RVLJ i VOF, osnivanje VULS, zatim UVLS, pa fomiranje VMLS, i upoznao mnoge od najvažnijih aktera masonske scene Srbije. Njegovi autobiografski zapisi su autentični, pisani iz prvog lica, i opisuju ono što je lično video, čuo, i na svojoj koži iskusio. Iako je to u ovakvim situacijama teško, autor je ipak uspeo da zadrži određenu distancu i da na realan način opiše događaje, ne dozvolivši da ga ponese i zanese mogućnost da svojim perom (tj. tastaturom) ulepša istoriju i sebe prikaže u boljem svetlu. Složićemo se, bez obzira na to koliko svoju sujetu držimo pod kontrolom, nije se lako odupreti toj primamljivoj mogućnosti da izmenimo prošlost u svoju korist. Zoran Totić je i taj test, to iskušenje, uspešno prošao, dokazavši da je istinski Majstor Mason...

I ova knjiga je dokaz da današnja srpska masonska generacija ima odličan rejting u svetu. Sliku Radnog Tepiha 3. stepena naslikao je Br:. KameelMachart iz lože "Most", za potrebe lože "Dilo" na Orijentu Praga, pod zaštitom VelikeLože Češke Republike (VLČR), i u dogovoru sa Uvaženim Starešinom te lože, Br:.Milanom Valentom, je bratski ustupio za potrebe dizajniranja naslovne strane ove knjige.

Poručivanje na: advokatrogosic@gmail.com, u inbox na FB stranici Branka Rogošića ili preko KONTAKT stranice.

Sadržaj
Večni Istok Zorana Totića (Predgovor) – Branko Rogošić
Gradnja napreduje
Uskrs
Loža Sloboda
Ispunjeno obećanje
Sve moje krivice
Umro je Veliki Majstor
Majstor na gradilištu
Braća se opet svađaju
Dolaze učenici
Večni Istok
Pohod smrti
Pogovor 

Više informacija o prvom Totićevoj knjizi "Masonsko venčanje", možete pročitati - OVDE.

Powered by WebExpress