Boba_Skrbic.jpg

SLOBODAN ŠKRBIĆ - o autoru

Istraživač ezoteričnog Slobodnog Zidarstva

Slobodan Škrbić, novosadski arhitekta i masonolog, filozof i slobodni umetnik, rođen je 1969. godine. Odrastao je i školovao se u Novom Sadu, a fakultet završio u srpskoj prestonici - Beogradu. Živi i radi u Novom Sadu, oženjen je i ima troje dece. 

Autor je četiri knjige sa masonskom tematikom ("Fiat Lux" - 2005., "Plus Ultra" - 2009., "Arcana Arcanorum" - 2013. i "Majstor Mason" - 2016.). Učestvovao je u stvaranju i dizajniranju više ezoteričnih i masonskih publikacija (prvi ciklus e-magazina "Mason", "Skakavac" i "Ave Babalon!"), kao i aktuelnog e-magazina, nezvaničnog glasnika balkanskih slobodnih zidara - "Mason". 

Proučavanjem duhovnih sistema se bavi više od tri decenije, napisao je veliki broj autorskih tekstova, a posebno interesovanje mu je izučavanje Tarota. Njegova umetnost se iskazuje kroz crtanje egzotičnih i mističnih ilustracija. 

Neumorni Škrbić uveliko radi na nekoliko novih masonskih knjiga. Već je završio "33 stepenika Škotskog Reda Drevnog i Prihvaćenog: metafizika, mistika i simbolika Slobodnog Zidarstva", koja će uskoro biti objavljena u ovoj ediciji. Srećnici koji su imali priliku da se upoznaju sa radnom verzijom ove knjige smatraju da se radi o pravoj "Masonskoj Bibliji" koja predstavlja specifičnu "Moral i dogmu" 21. veka, a gotovo sigurno najznačajniju knjigu sa slobodnozidarskom tematikom na srpskom jeziku svih vremena. Sredinom 2017. pojaviće se još jedna zanimljiva i preko potrebna knjiga - "Kabala i Masonerija", a do kraja godine očekujemo i Škrbićevo kapitalno delo o Drevnom i Izvornom Obredu Memfisa i Mizraima.

kontakt: bobodyee@gmail.com 
sajt: slobodanskrbic.mojsajt.rs

Više informacija o knjigama Slobodana Škrbića:
"Bratstvo Svetlosti i Mesta Moći Evrope"
Poglavlje iz ove knjige "Et in Arcadia Ego..." možete pročitati OVDE

"Kabala i Škotska Masonerija"

"Riznica duha: vizuelni masonski imaginarijum"Powered by WebExpress