Iluminati.jpg

Ovo je Naslov. Kliknite na tekst da ga promenite.

EDICIJA: Masonerija u Srbiji, kolo VII, knjiga 26
NASLOV: O Iluminatima: Hijerarhija Prosvetljenih 
AUTOR: Slobodan Škrbić 
DATUM IZDAVANJA: decembar 2019 
ISBN: 978-86-900835-9-6 
OBIM I POVEZ: 244 strane, meki povez 
CENA: 1000 dinara


DOPUNJENO I CENZURISANO IZDANJE NAJTAJNIJE OD SVIH TAJNIH KNJIGA NA BALKANU (misteriozne "Crvene Knjige")
Najtajnije od svih tajnih društava i dalje svojim delovanjem, istorijom i filozofijom intrigira čovečanstvo, iako je od njegovog (navodnog) osnivanja proteklo skoro 250 godina! ILUMINATI! Ne znamo sa potpunom sigurnošću da li postoje danas – jer mnogi "upućeni" tvrde da je sa zvaničnim raspuštanjem Bavarskih Iluminata 1785. njihovo postojanje okončano na trajan i konačan način. Uprkos brojnim knjigama o ovom mističnom Redu, za koji pretpostavljamo da se nalazi na samom vrhu "Piramide Moći" tajnih društava, odnosno da svojom nevidljivom rukom upravlja svima njima, nemamo puno informacija o njihovim ritualima, prijemnim procedurama i onom najvažnijem – šta je zaista njihov cilj! Zato je ova knjiga posebno važna, i njen značaj daleko prevazilazi naše balkanske prostore. 

Škrbić je, pored istorije Reda, detaljno (koliko se to sme) opisao rituale za svaki stepen, pojasnio prijemne procedure sa čitavim setom pitanja i zadataka na koje aspirant mora odgovoriti da bi se mogao nadati prijemu u uzvišeni krug najprosvetljenijih, ali i na najjasniji način predstavio ciljeve i filozofiju reda, koji se, u najkraćem sastoje – u stvaranju jednog novog, poštenijeg društva kojim neće vladati krvožedni kapital i lažne religije, već oni najmudriji i najobrazovaniji među nama, i u kome će čovek moći da se vrati svojoj božanskoj prirodi. Utopija? Možda, a možda se već polako i krećemo u tom smeru, a da toga nismo ni svesni, jer Iluminati rade tajno, sa željom da u plodovima njihovog Rada uživamo svi. 

Kakav je Statut Iluminata? Koliko stepena ima njihov sistem? Kakav je njihov odnos sa Masonima? Šta je zaista Novi Svetski Poredak (NSP) i da li ga Iluminati kreiraju... Sva ova otvorena pitanja, čije odgovore nećete naći na internetu uprkos milionima bombastičnih stranica – dobijaju svoje odgovore nakon čitanja knjige koja može da promeni vaš život, ili makar vaš pogled na njega i svet koji nas okružuje. Prvo izdanje (tkzv. "Crvena knjiga") je bila specifična objava Reda, kojom su Iluminati obznanili svoj zvanični i organizovani dolazak na Balkan. Knjiga je objavljena u samo 80 primeraka, i izazvala je "tektonske poremećaje", kao retko koja pre. O tim događajima, i posebno reakcijama ovdašnje masonske zajednice, iz prve ruke je pisao urednik izdanja Branko Rogošić, pa ova knjiga pored svih ostalih kvaliteta ima i važan istoriografsko-memoarski značaj, jer govori o iluminaciji jednog neprosvetljenog doba na našim prostorima. 2. izdanje knjige je i značajno obogaćeno pojašnjenjima, fusnotama i brojnim ilustracijama (najčešće Škrbićevim) – što sve pomaže boljem shvatanju suštine i poruke knjige. No, na zahtev Reda – knjiga je i cenzurisana. Određeni delovi,a posebno lozinke i adrese za kontakt, su zacrnjeni, kako ne bi "pali u ruke" nedobronamernih, a posebno (katoličko) klerikalnih grupacija koje su vekovima najveći protivnik iluminacije čovečanstva, pa samim tim i Reda Iluminata. Ti delovi su ostali dostupni samo retkima koji su nabavili "Crvenu knjigu", dok je ova namenjena širokom čitalaštvu u cilju informisanja javnosti o ciljevima i filozofiji Reda Iluminata koji je prvi put prisutan i na Balkanu.
Branko Rogošić, decembar 2019.

poručivanje na: advokatrogosic@gmail.com, u inbox na FB stranici Branka Rogošića ili preko KONTAKT stranice.


Sadržaj
Predgovor (Miroslav Krnjajić – Miro)
Uvod (Tau Qadosh)
Tri dela
Iluminati
Iluminati Novis
Minerval
Iluminati Minor
Statut Iluminata
Stepen slobodnozidarskog Učenika
Masonski Dekalog
Stepen Pomoćnika
Majstor Mason
Iluminati Major – Škotski Novis
Iluminati Dirigens – Škotski Vitez
Sveštenik manjih misterija Iluminata
Iluminati Princ - Regent
Iluminati Magus - Filozof
Rex Iluminati – Iluminati Kralj
Novi Svetski Poredak
Prolog, ili o "Crvenoj knjizi", "nekulturnim" pitanjima i dolasku Iluminata na Balkan (Branko Rogošić

Powered by WebExpress