Bojan.jpg

BOJAN TIMOTIJEVIĆ - o autoru

Neumorni masonolog i multimedijalni umetnik

Bojan Timotijević, masonolog, slikar i duhovni istraživač, rođen je 1975. u Beogradu gde je 2002. godine je diplomirao na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti. Već 20-ak godina intezivno slika i do sada je imao nekoliko samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Pored slikarstva, strastveni je ljubitelj knjige, naročito onih iz oblasti istorije, mitologije i ezoterije. Posebno mesto u njegovom životu zauzima proučavanje staroegipatske kulture i umetnosti, u kojima nalazi inspiraciju za život, slike i knjige koje piše. 

Do danas je objavio8 knjiga: "Meridijan Bogova: ezoterični putopis" (2012), "Tutankamon: velika misterija" (2013), "Masoni - skrivena istorija" (2014), "Masonska Zagonetka: čuvari tajne" (2015), "Vitezovi Templari - čuvari svetog grala" (2016) i "Vladari sveta – istorija Iluminata" (2017). Sredinom marta 2018. u okviru edicije "Masonerija u Srbji" objavljene su još dve Timotijevićeve knjige – "Ptahovi graditelji: Slobodno Zidarstvo drevnog Egipta" i "Egipatska Masonerija: Od drevnih misterija do Obreda Memfisa i Mizraima". I sasvim sigurno, ovo nisu poslednje Bojanove knjige.

Voli putovanja jer na njima upoznaje ljude različitih kultura i običaja, i kako često navodi – ona su najbolji način da čovek istinski spozna samoga sebe. Za njega je ljubav prema čoveku i čovečanstvu istinska sreća, koja oslobađa svih dogmi i predrasuda.

kontakt sa autorom: 93.tubalkain@gmail.com

Virtuelnu izložbu Bojanovih slika možete pogledati OVDE


Više informacija o knjigama Bojana Timotijevića:
Ptahovi graditelji: Slobodno Zidarstvo drevnog Egipta

Egipatska Masonerija: Od drevnih misterija do Obreda Memfisa i Mizraima

Powered by WebExpress