ritualistika.jpg

Praktični kurs "RITUALISTIKA ŠKOTSKOG OBREDA DREVNOG I PRIHVAĆENOG"

Škotski Ritual je najlepši, najdramatičniji i najteži za izvođenje od svih drugih današnjih masonskih rituala. Često Braći treba i više godina da na adekvatan način ovladaju svim njegovim praktičnim finesama. Posebno je "nezgodan" prelaz na ŠODP kod onih Masona i loža koje su pre praktikovale Šrederov ritual. Zbog toga je nastala potreba da se takvoj Braći, ali i svima onima koje zanima ŠODP, bez obzira da li ga praktikuju u svojim ložama, pojasne sve finese praktičnog izvođenja ŠODP, uz teoretsku podlogu, koja je takođe neophodna za razumevanje ovog najlepšeg rituala.

Ovaj kurs se organizuje SAMO na zahtev Velikih Loža/loža, uz eventualno priključivanje zainteresovanih pojedinaca grupama koje oforme Velike Lože/lože. Javite se da se dogovorimo oko termina i mesta održavanja ovog jednomesečnog praktičnog kursa koji će vam omogućiti ispravno izvođenje najlepšeg masonskog rituala.

Kontakt: m.d.akademija.b.rogosic@gmail.com (drugi kontakti su dati na kraju ove strane)

     Ovaj kurs će voditi trojica članova Akademije, svi redom "Škoti od rođenja", sa ukupnim "škotskim masonskim stažom" od preko 40 godina! Tri predavača su tokom dugogodišnje masonske prakse obavljali sve oficirske dužnosti u "škotskoj loži", od Dvernika do Starešine (uključujući i pozicije Velikih Oficira, kao i Oficira u crvenim ložama), kao i pisali u knjigama o ovom Ritualu i Redu, pa su u pravoj poziciji da svoje znanje i iskustvo prenesu mlađoj Braći na pedagoško-edukativan način koji primenjuje MDAB. Škrbić će biti zadužen za on-line konsultacije, dok će Rogošić Totić izvoditi praktičnu nastavu. 

     Osnovna svrha ovog kursa je da se oficirski timovi loža osposobe za samostalno praktikovanje ŠODP (preko teoretsko/praktične nastave), a da se ostali članovi lože upoznaju sa osnovama rituala. Ovaj kurs je osmišljen i koncipiran na zahtev nekih srpskih velikih loža i neće biti u standardnoj edukativnoj ponudi Akademije, pa vas pozivamo da iskoristite ovu retku priliku da steknete nova znanja i iskustva i proniknete u tajne Škotskog Reda. Mogućnost učešća imaće i određeni pojedinci Masoni, koje ćemo priključiti polaznicima iz loža/velikih loža na čiji zahtev se kurs organizuje. 

Polaznici kursa dobijaju sledeće udžbenike:
1)Ritualistika ŠODP (Učenički stepen)
2)Ritualistika ŠODP (Pomoćnički stepen)
3)Ritualistika ŠODP (Majstorski stepen)

Kompletan program ovog kursa možete videti OVDE.


*  *  *  *  *  *  *
SVE INFORMACIJE O AKADEMIJI - MDAB MOŽETE DOBITI PREKO OVIH KONTAKATA: 
Dekan Rogošić će odgovoriti na sva vaša pitanja, dok profesori nemaju takvu obavezu (osim odgovora a pitanja polaznika seminara), pa se potrudite da im postavite pitanja samo iz dole pomenutih oblasti. 

dekan Dr Branko Rogošić (sva pitanja o radu Akademije, od upisa, cena, pa do sticanja diploma na doktorskim studijama, donacijama, nabavci knjiga - bukvalno sve):  
m.d.akademija.b.rogosic@gmail.com -zvanični email akadenije; 
advokatrogosic@gmail.com - privatni Rogošićev e-mail; 
porukom u inbox FB profila Branka Rogošića (klikni na link); 
porukom u inbox zvanične FB stranice Akademije (klikni na link); 
preko kontakt stranice ovog sajta (klikni na link). 

rektor Dr Slobodan Škrbić (sva pitanja o nastavi, sadržaju svih predmeta i sl.): 
m.d.akademija.b.skrbic@gmail.com - Škrbićev "akademski" e-mail; 
porukom u inbox FB profila Slobodana Škrbića (klikni na link). 

prvi prorektor Dr Zoran Totić (sva pitanja o nastavi, sadržaju Totićevih predmeta i Škotskom Redu): 
m.d.akademija.z.totic@gmail.com - Totićev "akademski" e-mail; 
porukom u inbox FB profila Zorana Totića (klikni na link). 

profesor Dr Jordan Đević (sva pitanja o masonskoj književnosti, njegovim predmetima i Švedskom Obredu):
m.d.akademija.j.djevic@gmail.com - Đevićev "akademski" e-mail; 
porukom u inbox FB profila Jordana Đevića (klikni na link).

Powered by WebExpress