Masonska_tribina_190621.jpg

MASONSKA TRIBINA U BEOGRADU - 19. jun 2021.  

ISTORIJSKI TRENUTAK - 5 vodećih srpskih masonologa predstavljaju svoje najnovije knjige na "otvorenoj tribini", na kojoj je SLOBODAN ULAZ za sve dobronamerne i zainteresovane za ideje Slobodnog Zidarstva !!!KADA
: 19. jun 2021. u 16.00h
GDE: Beograd, Hotel "Srbija", Ustanička 127c, velika sala "Dunav"
ŠTA: Masonska tribina pod zvaničnim imenom "Veliko književno veče Slobodnih Zidara"
KO: vi i pet vodećih srpskih masonologa (Rogošić, Škrbić, Timotijević, Totić i Ivanović)
ZAŠTO: predstavljanje najnovijih knjiga iz opusa ovih 5 masonskih pisaca

Još jednom da naglasimo: ULAZ JE SLOBODAN ZA SVE, pa je ovo idealna prilika da i profani steknu uvid u aktuelnu masonološku produkciju knjiga i da na licu mesta upoznaju vodeće srpske masonske mislioce i nauče nešto o Slobodnom Zidarstvu sa samog izvora.

KUPOVINA KNJIGA: Da, mnogi se već raspituju, biće omogućena i kupovina knjiga po povoljnijim cenama.

BELA TRPEZA: Nakon tribine održaće se i Bela Trpeza, gde ćemo nastaviti razgovore o najlepšoj temi - masonskoj knjizi.

Činjenice govore da su ovih 5 pisaca ukupno napisali i objavili ukupno čak 48 knjiga!!! Za one koji ne znaju, to je više nego svi srpski i ex-YU Masoni od 1742, do 1990. zajedno, a takođe i više nego što je  ijedna ovdašnja Velika Loža objavila do današnjih dana, što dovoljno govori o značaju autora za razvoj slobodne masonske misli u Srbiji, Balkanu i svetu.

Organizator tribine Br:. Zoran Totić će predstaviti svoju novu, 5. po redu knjigu "Crno-beli mozaik", gde na svoj prepoznatljiv način iznosi sećanja iz novije srpske masonske istorije upotpunjujući ih svojim razmišljanjima i paralelama sa osnovnim postulatima Slobodnog Zidarstva.

Duhovnik naše generacije Slobodnih Zidara, Novosađanin Br:. Slobodan Škrbić će predstaviti svoju najnoviju knjigu "Kraljevski svod", i najaviti nove dve, već napisane, koje će izaći do kraja 2021.

Najmlađi iz ove petorke, ali i najtiražniji srpski masonolog (po broju prodatih knjiga u poslednjih 10-ak godina) - Br:. Bojan Timotijević će predstaviti svoju poslednju knjigu "Sionski priorat", i najaviti i nova ostvarenja.

Najmanje poznati masonskoj javnosti, ali itekako dobro poznat u svetu koučinga, kliringa iu moderne psihologije, Br:. Desimir Ivanović, će predstaviti svoju 2. po redu masonsku knjigu "Psihološki i duhovni osnovi Slobodnog Zidarstva" koja je objavljena krajem 2020. godine.

Najplodniji balkanski masonski pisac svih vremena (sa 19 objavljenih knjiga i jednim 2DVD setom), Br:. Branko Rogošić će predstaviti svojih 5 najnovijih masonskih knjiga, objavljenih par dana pre tribine: "masonsko petoknjižje", tj. MASONSKA BIBLIOTEKA 1, 2, 3, 4 i 5.

Naravno, autori će se osvrnuti i na svoje pređašnje knjige, ali i govoriti o drugim temama vezanim za Kraljevsku Umetnost. Osvrnuće se na značaj Br.. Zorana Nenezića, koji je 25. marta 6021. G.I.S. otputovao na Večni Istok, a Rogošić će govoriti o značaju i poziciji masonskih pisaca za promociju masonskih ideja, ali i omogućavanje anonimnosti ostaloj Braći koju upravo pisci "čuvaju svojim telima", jer su - po prirodi posla - otkrili javnosti svoj masonski identitet.

SLAVA ZNANJU - SLAVA RADU - VIVAT LIBRI !!!

Video snimak kompletne tribine možete videti OVDE.

Powered by WebExpress