Upis_na_TKU-2.jpg

Konkurs za upis na seminar Masonske Akademije

Raspisan je Konkurs za upis novih polaznika na seminar MDAB "Tajna Kraljevske Umetnosti" (bazični nivo). Konkurs traje do 1. septembra 2021. Broj mesta je ograničen, pa požurite sa prijavama. Očekujemo vaše aplikacije na: m.d.akademija.b.rogosic@gmail.com ili advokatrogosic@gmail.com

NIMALO SLUČAJNO - kao dan raspisivanja konkursa odabrali smo DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM, jer se Masonerija uvek borila protiv svih totalitarnih načina vladavine i svakog nacionalizma i šovinizma, a posebno protiv fašističke i nacističke ideologije.

KURS JE U TOKU, NE PRIMAMO NOVE POLAZNIKE, ALI SE MOŽETE INTERESOVATI ZA TERMINE NAREDNOG SEMINARA. SVIM POLAZNICIMA IZ SRBIJE, REGUIONA i EVROPE ŽELIMO PUNO USPEHAMDAB PRIMA POLAZNIKE NA 2. po reduseminar 

"TAJNA KRALJEVSKE UMETNOSTI" (bazični nivo)!!!

Posle 15-ak meseci "hibernacije" zbog pandemije,odlučili smo da je došlo vreme da MDAB ponovo otvori svoje Dveri i primi nove polaznike, i tako izađe u susret brojnim zainteresovanim pojedincima koji su se u međuvremenu interesovali o terminima i mogućnostima upisa.

Odlučili smo da ponovimo seminar "TAJNA KRALJEVSKE UMETNOSTI" (bazični nivo), jer je za njega interesovanje bilo najveće, ali i kako bi se skupio dovoljan broj osposobljenih polaznika za naredne, zahtevnije seminare i kurseve.

I - KO SE MOŽE PRIJAVITI NA KONKURS: svi punoletni pojedinci koji prihvataju ideje Slobodnog Zidarstva i imaju potrebu da proniknu u misterije, ali i organizaciju i način rada Masonskog Bratstva - bez obzira da li su već inicirani Masoni, ili nisu. Na ovom seminaru se uče osnove, ne otkrivaju se nikakve unutrašnje tajne, pa je kurs podjednako koristan i za Masone i profane, a zbog individualnog rada ("1 na 1", kontakt profesora sa svakim polaznikom pojedinačno) materija će biti prilagođena statusu polaznika, tj. sa iniciranim se određene teme mogu i produbljivati, u skladu sa njihovim masonskim stepenom i već postignutim nivoom znanja i duhovnog napretka. Za sada primamo samo polaznike muškog roda, ali pozivamo i pripadnice lepšeg pola, a posebno Sestre, da se interesuju, jer će upravo od toga dobrim delom zavisiti i mogućnost njihovog upisa na neki od narednih seminara. Za sada je broj potencijalnih zainteresovanih kandidatkinja bio izuzetno mali, što nije omogućavalo otvaranje posebne "ženske grupe".

II - PREDNOST PRI UPISU: da ponovimo, prednost pri upisu imaju Braća iz svih loža i velikih loža u svetu. Mi ne delimo Braću po tome da li ih priznaje ova ili ona inostrana velika loža, već isključivo po ličnim kvalitetima i posvećenosti praktikovanju i širenju istinskih drevnih ideja Slobodnog Zidarstva. Dodatnu prednost imaju Braća sa dužim stažom, jer prijavom na konkurs pokazuju - ne samo želju da dopune svoje znanje, već i da shvataju da je svaki PRAVI Mason uvek i zauvek - Učenik, ma kako blještave regalije nosio. Od profanih kandidata prednost će imati oni koji su se istakli svojim mudrim ponašanjem na nekim pro-masonskim FB grupama koje pratimo, a posebno oni koji su poručivali knjige koje pišemo i objavljujemo (a još "posebnije" oni koji su osetili želju da malo posle čitanja i "proćaskamo"), jer je to siguran znak da ih zanima Znanje, i da Masoneriju ispravno shvataju kao jedno duhovno Bratstvo i sistem moralnih vrednosti,a  ne "prečicu" za profano napredovanje u društvu (što naravno nije isključeno, jer se Braća pomažu na razne načine, ali to nikad ne sme biti razlog ulaska u Bratstvo, ili upisa na MDAB). Svi prijavljeni profani koje nemamo na spiskovima kupaca knjiga koje objavljujemo biće pitani da objasne zašto ih zanima upis na MDAB, a ne zanima ih čitanje masonske literature koju upravo za njih pišu profesori Akademije?! Oni koji nameravaju da se prijave, mogu u međuvremenu da se upute u našu izdavačku delatnost i tako pokažu da i na taj način podržavaju autorski masonološki rad, čija je promocijna jedna od svrha rada MDAB. I poslednja okolnost koja može biti od značaja - je zemlja u kojoj živite. Pošto je MDAB prva ovakva institucija u svetu, želja nam je da delujemo globalno, pa će kandidati iz inostranstva imati u slučaju popunjenosti određenu malu prednost.

III - PRIJEMNA PROCEDURA
1) Prvo je potrebno da dobro razmislite da li vas zaista zanimaju ideje Slobode, Jednakosti i Bratstva, kao i da li ste patriotski orijentisani, da li verujete u Boga, i da li poštujete zakone svoje zemlje i niste krivično osuđivani. Ako je odgovor na ova pitanja - DA, nastavite sa samo-preispitivanjem. Zapitajte da li smatrate da su svi ljudi jednaki, bez obzira na veru, boju kože i naciju, odnosno da se razlikuju samo po osobinama poput intelekta, obrazovanja, talenata, temperamenta... kao i po rezultatima i dobrim delima koja (ne) čine, a ne po ranije pomenutim razlikama, kao i po partijskoj pripadnosti. Ako je i tu odgovor - DA, tj. ako prihvatate ove osnovne masonske ideje, i imate želju da nešto naučite od onih koji imaju Znanje, ali i Znanje prenosa Znanja, zakucajte na Dveri Masonske Akademije.

2) Javite nam se na jedan od ova dva e-maila: m.d.akademija.b.rogosic@gmail.com ili advokatrogosic@gmail.com. Napišite nam svoje pone podatke (ime, prezime, adresa, grad, broj mob. telefona) i izrazite jasnu želju da dobijete informacije o upisu.

3) Odmah ćete dobiti Izjavu o poverljivosti primljenih informacija, koju ćete potpisati i poslati nam je. I ova faza je deo učenja. Tu učimo da je tajnost veoma bitna u Masoneriji, i da se podaci koje Vam Brat saopšti u poverenju, i naglasi da ih ne smete drugima prenositi - ne smeju prenositi dalje.

4) Profani, ili oni koje lično ne poznajemo, ili nismo sa njima bili nikada u kontaktu u vezi nabavke masonske literature, dobiće i kraći upitnik, kako bi se uverili o njihovoj dobronamernosti, ali i istinskom podržavanju masonskih ideja progresa i čovečnosti

5) Nakon ove faze, koja se može završiti u svega par dana, dobićete i sve ostale informacije od značaja. Zatim ćete vi odlučiti da li i dalje imate želju i volju da postanete polaznik Akademije, a mi ćemo odlučiti da li ste spremni i dostojni da budete u našem timu. Moguće je da će neki kandidati ostati neko vreme u "stend baj" fazi, imajući u vidu da je broj polaznika ograničen, ali ne predugo, jerje kod nas sve postavljeno na iskrene, ljudske i bratske odnose ravnopravnosti, sa međusobnim uvažavanjem, pa ne želimo da se osećate zanemarenim dok čekate na odluku o prijemu na MDAB. Zadržavamo sva prava da vam uskratimo upis bez ikakvih daljih obaveštenja.

6) Polaznici zaključuju ugovor o pohađanju seminara, i time je upisna procedura završena.

IV - KO ĆE BITI PREDAVAČI:
Ovaj kurs će, u dve grupe, voditi rektor MDAB Slobodan Škrbić i prorektor Zoran Totić, dok će rad koordinirati, i po potrebi zamenjivati pomenute predavače - dekan MDAB Branko Rogošić.

V - SVE OSTALE INFORMACIJE: možete dobiti preko pomenutih e-mail adresa, ili FB poruka na stranici Akademije: FB MDAB  (kliknite na ovaj link da uđete na nju) međutim, pozivamo vas da prvo pomno pročitate sve što smo na sajtu postavili od informacija, jer se tu kriju odgovori na skoro sva vaša pitanja. Razumemo vašu radoznalost i želju za upisom i što bržim dobijanjem odgovora, ali postavljanje pitanja na koja su već dati odgovori na našem sajtu - sigurno nije dobar put ka upisu. Posebno pogledajte ove stranice:

TAJNA KRALJEVSKE UMETNOSTI (bazični nivo) - prvi seminar 2019
METOD RADA AKADEMIJE

Da napomenemo, na sva pitanja na koja ne nađete odgovore, obratite nam se bez ustezanja.

Powered by WebExpress